Wie ben ik

Mijn naam is Selinde de Vogel ( 1961). Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.

Mijn interesse heeft altijd gelegen bij de mens voor wie het leven niet zo vanzelfsprekend is. Gedurende lange tijd heb ik in de gezondheidszorg gewerkt. Daar heb ik veel geleerd over mensen en hun omgang met verlies en lijden. In die tijd ben ik ook geïntrigeerd geraakt door de vraag waarom de ene mens zo anders omgaat met tegenslagen dan de andere. Waarin schuilen onze krachtbronnen en hoe kunnen we daar toegang toe krijgen?
Ook in mijn eigen leven zijn existenciële vragen altijd een grote drijfveer geweest.
Dit heeft mij ertoe gebracht me verder te verdiepen in de mens die te maken heeft met vragen op het gebied van verlies-verandering en zingeving.

Het begeleiden van mensen met levensvragen ervaar ik als zeer inspirerend. Het is een voorrecht om zo dichtbij iemand te mogen staan. Aangezien humor en creativiteit voor mijzelf belangrijke hulpbronnen zijn, zullen die twee ingrediënten altijd een rol spelen in het contact met de ander.

Professionele achtergrond

Na jarenlang als logopedist werkzaam te zijn geweest, ben ik mij in 2004 gaan toeleggen op het begeleiden van mensen met een verlies. Bij Humanitas ben ik coördinator van enkele projecten op dit gebied geweest. Ik heb trainingen gevolgd bij de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding en bij de Elisabeth Kübler Ross Stichting. Daarnaast heb ik me verder verdiept in het begeleiden van mensen met vragen op het gebied van zingeving en bewustwording. De opleiding Intuïtieve Coaching bij het IMC Mensontwikkeling heeft mij hierin bijzonder gestimuleerd. Door Christine de Vries (www.shodo.nl) ben ik opgeleid tot cursusleider creatief schrijven. 
Bij het Boswijkinstituut heb ik de opleiding tot Gestalt- en transpersoonlijk therapeut gevolgd. Ik ben verbonden aan het instituut als leertherapeut voor de studenten en geef groepstherapie.