Schrijven als bewustwordingsproces

Deze manier van schrijven is een manier om in contact te komen met datgene in je wat gehoord en verwoord wil worden. Dat proces wordt in gang gezet door het gebruik van verschillende schrijftechnieken. Je komt in verbinding met diepere lagen van jezelf en kan verrast worden door wat er op papier komt. Niet via het denken, maar via andere deurtjes kom je binnen. Je schrijft voor jezelf én er zijn diverse momenten waarop je uitgenodigd wordt het geschrevene te delen; hierdoor worden de onderliggende emoties meer voelbaar.

Zit, schrijf en verwonder    

 

In stilte en al schrijvend contact maken met jezelf en de ander
Deze dagen worden perioden van mindfulnessbeoefening en reflectief schrijven afgewisseld. Beide zijn erop gericht naar binnen te keren en dat wat je aantreft zonder oordeel te aanschouwen. De stilte is een vruchtbare bron voor het schrijven. Het zelfonderzoek bij het schrijven kan een krachtige ondersteuning van de mindfulnessbeoefening zijn. Zo kunnen we gewoontepatronen doorbreken en dat brengt ons weer in verbinding met onze vitaliteit, essentie en levensenergie. Zit en schrijf jezelf tot leven! Ervaring met meditatie of reflectief schrijven is niet nodig. 

Voor wie
Voor een ieder die de behoefte heeft om in alle rust stil te staan bij wat hem of haar werkelijk beweegt. 

Begeleiding
Deze dagen begeleid ik samen met Rob Eckhardt. Rob, van huis uit architect, werkt sinds 2010 als mindfulnesstrainer. In Elsloo heeft hij een centrum voor zenmeditatie en mindfulness.

Wanneer en waar
Aanvang vrijdagavond 2 juni 2022 om 20.00 uur. Eindigt op zondagmiddag 4 juni om 16.00 uur.
We verblijven in het Boswijkinstituut, te Doorn..

Kosten
€ 599,- dit is inclusief verblijf, ontbijt, lunch en diner. 

Voor meer informatie en opgave
info@boswijkinstituut.nl

 

Training Schrijvend Bezinnen in Amersfoort

Creatief schrijven als instrument voor begeleiders en hulpverleners. Diverse schrijfoefeningen en werkvormen zullen deze dagen worden aangereikt. Schrijftalent is niet nodig, wel de bereidheid naar binnen te keren.
14 juni     09.30-16.30 uur
  5 juli      09.30-16.30 uur
Deze dagen begeleid ik samen met Iepie Kroese, trainer zingeving en Ethiek- voor verder info zie: www.relief.nl/training-schrijvend-bezinnen

Schrijven in perioden van verlies en rouw

Een dag voor mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare en hier al schrijvend bij stil willen staan. Het verlies kan onlangs gebeurd zijn of al langer geleden. Na een ingrijpend verlies kan een mens zich eenzaam of onbegrepen voelen. Het is niet altijd eenvoudig om datgene wat in je leeft onder woorden te brengen of te delen met anderen. Schrijven kan een anker bieden in roerige tijden. Een vorm om uiting ..te geven aan je verdriet, op adem te komen, ruimte te scheppen en ook zicht te krijgen op datgene wat je steun geeft.

Deze dag begeleid ik samen met Iepie Kroese (www.iepen.nl). Wij hebben beide de opleiding transpersoonlijke therapie in Doorn gevolgd.

Deze dag  verblijven we in een sfeervolle Drentse boerderij en in de op het terrein gelegen meditatieruimte. 
Kosten € 125,- inclusief thee, koffie en lunch.
Adres: Hessenseweg 28, De Schiphorst (Nabij Meppel)

Er zijn zoveel redenen om te schrijven; het brengt ons in verbinding met onze essentie, wakkert onze creativiteit aan, is een weg naar zelfonderzoek, laat licht schijnen op dat wat donker en verborgen is en geeft plezier en levensenergie!